succes2

Dynamo Jeugdwerk maakt zich sterk voor jóu! Het ontwikkelen van je talenten staat daarbij voorop, waarbij we samen vanuit kansen én vanuit jouw eigen passie bouwen aan je toekomst. En daarmee natuurlijk ook aan de toekomst van Eindhoven.

Successen

foto

Didactiek cursus 2016
Aan Het Werk

Didactiek cursus 2016 Aan Het Werk

Op 20 oktober 2016 hebben de nieuwe docenttalenten van Dynamo Jeugdwerk hun certificaat onderwijskunde, didactiek en pedagogiek mogen ontvangen. 

Non formal meets formal learning! Weer een nieuwe groep docenten samen met Fontys Hogescholen opgeleid om de jeugd te inspireren dat te doen wat ze echt willen! 

flyer a5

#SO L!T
Doe Je Ding

#SO L!T Doe Je Ding

#SO L!T 1ste editie 200 bezoekers! Op zaterdag 17 juli vond de eerste editie van #SO L!T plaats. Een feest voor 14 tot 18 jarige georganiseerd met behulp van 25 vrijwilligers! De 6 dames van 15 jaar kwamen uit eigen initiatief naar Doe Je Ding toe omdat er naar hun zeggen weinig aanbod is voor hun doelgroep.

Rai vloet facebook 1

PSV talent Rai Vloet als ambassadeur Gestel Gezond
Gestel Gezond (Physical Activity Centre)

PSV talent Rai Vloet als ambassadeur Gestel Gezond Gestel Gezond (Physical Activity Centre)

Rai Vloet is ambassadeur van Gestel Gezond !

 

Er zullen diverse posters van hem met uitspraken over gezondheid verspreid worden, en wie weet zien we hem binnenkort in de wijken !

12234997 858080044309602 3213333011102091039 n

Creatief met fruit op JC Youre Choice!
Gestel Gezond (Physical Activity Centre)

Creatief met fruit op JC Youre Choice! Gestel Gezond (Physical Activity Centre)

In november hebben de jongerenwerkers van jongerencentrum Youre Choice een leuke, creatieve en vooral gezonde activiteit met de kids gedaan!

 

Van allerlei fruit werden verschillende figuren, dieren en kunstwerken gemaakt. Door de vele vormen en kleuren van het fruit zijn hier de leukste dingen uit gekomen. Uiteindelijk werd het fruit natuurlijk heerlijk opgegeten!

20151130 112633 resized

Het hoogst haalbare bereikt?
Aan Het Werk

Het hoogst haalbare bereikt? Aan Het Werk

Maandag 30 november was het zover, na een persoonlijke uitnodiging van minister Plasterk stapte ik om 7.30 uur op mijn fiets om stipt om 11.30 uur na enkele treinstoringen bij de Grote Kerk in Zwolle de Sociale Top van Nederland mee te gaan maken.

Het moment dat ik het mailtje ontving staat nog op mijn netvlies. Tijdens de Dutch Design Week nam ik deel aan een inspirerende sessie van het Nieuwe Instituut over de Staat van Eindhoven. Daar was het thema: hoe verhoudt de ambitie van Eindhoven om een slimme stad te zijn zich met de realiteit van de participerende burger? Ik moest eerder weg voor een interne afspraak. En vond dat jammer, we startte met een sessie van Wunderbaum waarin je volledig naar jezelf gericht werd en daarna volgde een sessie waarin de erkenning kwam dat de participerende samenleving voor verschillende domeinen een bijzonder interessant terrein is maar het nog niet gemakkelijk is dit dichtbij de participerende burger te krijgen.

Het gevoel van jammer dat je weg moet of er niet bij geweest zijn, wilde ik ook ervaren op de Sociale Top. Uitgenodigd worden omdat je gezien wordt in de Sociale Top. Dat kun je vertalen naar: je staat ergens bovenaan, hebt het hoogst haalbare bereikt, je komt samen met leiders. Dat voelt toch bijzonder. Dus deel ik graag met jullie wat de dag met me gedaan heeft.

Binnen in de Grote Kerk wat een prachtige plek is, stond Funda Mujde op het podium met een goed verhaal maar voor mij niet bijster inspirerend. Minister Plasterk en de burgervader van Zwolle waren aan ons voorbij gegaan omdat de trein een enorme vertraging had waardoor we met delegatie Eindhoven later aankwamen dan gepland. Het gesprek in de trein met Eindhovense collega’s in het Sociaal Domein en dus ook gezien als toppers, Thijs Eradus, Jeroen Hoenderkamp, Ellen Kunz, Senna Swinkels, René Kerkwijk en Shaun Figaroa was zinvol, we wisten nog veel niet van elkaar dus na 3 uur treinen waren we bijgepraat en is een nieuw idee ontstaan waar we een afspraak over gaan maken. Na een kort bezoek aan de kerk, mijn jas weer aan en in de rij met 800 mensen voor een lunchpakket. Het gaat snel en is logistiek goed geregeld. Omdat het een bar en bar slechtweer dag is krijgen we ook een poncho om in de stromende regen met alle toppers een groepsfoto te maken. Shaun (de topper die ik mee mocht nemen als vrijwilliger en dwarsdenker) en ik schuilen liever onder een afdakje en maken de foto van de andere kant. Op naar de studenten die klaar staan met hun borden, wij zijn ingedeeld in P 47 en 48 en schudden de hand van toppers uit andere dorpen en steden waar we de middag mee gaan doorbrengen. Ik ontdek dat, het programma wat we gaan volgen, niet is waar ik me voor ingeschreven heb. Waar het mis is gegaan, ik weet het niet maar ik start mijn omdenkmodus en we vertrekken naar Windesheim.

Een dorp van 600 inwoners waar het dorpshuis, de voetbalvereniging en de basisschool het moeilijk hebben door krimp. We stellen ons voor, stellen vragen, geven ideeën en laten horen waar we voor staan. De leiders van de basisschool, de voorzitter van de voetbalclub en de vrijwillige bestuurder van het dorpshuis stellen zich ontzettend open en kwetsbaar op en nemen onze ideeën zeker aan. Maar je ziet ze ook worstelen, hoe ga ik dat doen, wat ga ik morgen anders doen? Met alle energie die ze al jaren in hun kleine intieme ‘natuurdorp’ steken is het moeilijk los te komen van patronen, een nieuwe denkrichting in te gaan en daar je hele dorp in mee te krijgen. Ik ben heel erg benieuwd wat er volgend jaar anders is bij de basisschool, de voetbalclub en het dorpshuis. Wie weet waag ik er nog eens een treinritje aan.

Bij het drankje aan de bar in het dorpshuis heb ik het met een andere topper over het waarom van deze dag. Wat is het doel van de Sociale Top? In de uitnodiging staat inspireren en geïnspireerd worden én het ministerie en de VNG zijn benieuwd naar onze ideeën hoe het anders kan in Nederland. Het voelt voor ons beiden niet helemaal geslaagd. Andere verwachting dus en wat betekent dat? In mijn dagelijkse leven word ik op veel momenten geïnspireerd, ik zoek de jeugd op om echt in hun leefwereld te kunnen zijn, ik ben dagelijks actief op sociale media waar veel nieuwe initiatieven zichtbaar worden. We hebben het lef te experimenteren en maken nieuwe vormen mogelijk, denken niet alleen domeinoverstijgend maar zetten dit ook om in de praktijk en dat alles maakt dus dat het programma niet nog een stapje verder ging dan dat wat ik dagelijks al doe.

Maar vooral..de conclusie die ik voor mezelf trek en die in het bijzonder iets zegt over wie ik zelf ben, is de massa waar ik de hele dag onderdeel van uitmaak. Ik heb niet het gevoel dat ik gezien ben als persoon. Ik ben niet op mijn eigen regie aangesproken en ik ben de hele dag volgzaam geweest aan het programma. Organisatorisch weet ik dat het niet makkelijk is, komend uit een echte horecafamilie, om 800 mensen in een uur tijd te laten eten, is een buffetvorm de beste mogelijkheid maar niet de enige. Om 800 mensen op één dag een programma te laten volgen zonder dat het chaos wordt, daar moet je voor structureren. En ik kan de organisatie er niet op betrappen zaken echt niet goed te hebben gedaan maar ook niet vernieuwende. Complimenten zijn meer dan gemeend voor alle Zwollenaren die zich vrijwillig of professioneel hebben ingezet. Maar het heeft mij niet geraakt, de massa dat wij met 800 voorlopers, dwarsdenkers en lichtende voorbeelden samen waren. De grootste uitdaging staat nu voor de deur. Hoe gaan we de structuur mee laten bewegen met nieuwe denk en doerichtingen die meer impact genereren voor alle Nederlanders. Een structuur die echt anders is, lef toont, heilige huisjes omver duwt, juridische zaken ombuigt, een andere horecabeleving geeft en dus alle domeinen die samenhangen met dat sociale domein mee laat veranderen om het voor ons ‘burgers’ van het land zo te doen dat je gezien wordt om wie je bent, wat je kan en dan vanzelf gaat doen wat je het liefste wil. En dat laatste daar gaat het om, ontdekken bij jezelf wat je het liefste wil. Die intrinsieke motivatie vinden begint bij inspiratie en die weten te raken bij mensen. We hebben het hoogst haalbare nog niet bereikt. Op naar de TOP!

12068700 1482932232009656 4142162826475283868 o

Doe Je Ding Tivoli
Doe Je Ding

Doe Je Ding Tivoli Doe Je Ding

Groepsfoto bij het Doe Je Ding Manifest! Met een aantal jongeren die al vette projecten hebben georganiseerd.

cid35433 55202 CruijffCourt6x6 980

Watertappunten bij alle Cruyff Courts in Eindhoven
PSV United

Watertappunten bij alle Cruyff Courts in Eindhoven PSV United
In samenwerking met Brabant Water, Cruyff Foundation, gemeente Eindhoven en Dynamo Jeugdwerk worden bij alle 7 Cruyff Courts in Eindhoven watertappunten geplaatst. Tijdens elke voorronde van de PSV 6vs6 Cruyff Court kampioenschappen worden de waterpunten officieel geopend.
De eerste officiële opening vindt plaats op woensdag 7 oktober 2015 bij het Cruyff Court aan de Esdoornlaan. Dit moment zal geleidt worden door wethouder Visscher. Dit zal zij samen doen met een deelnemer van het toernooi en een betrokken wijkbewoner. De studenten van Fontys sociale studies en de Sporthogeschool zullen verder zorgen voor feestelijke opening. Voor elk waterpunt zijn er 800 bidons beschikbaar voor o.a. wijkbewoners, de spelers en supporters.

De watertappunten zijn geplaatst om de kinderen te stimuleren water te drinken in plaats van frisdrank en energiedrank. Want juist frisdranken en energydranken zijn mede de oorzaak van toenemend overgewicht, met name bij jongeren. Overgewicht heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid op korte en lange termijn. Daarom wordt een gezondere levensstijl gestimuleerd bij kinderen, jongeren en ouders. Dat betekent gezonde voeding en drinken en voldoende beweging.

Het drinkwater uit de watertappunten is ook duurzaam, want het verminderd de aanschaf van plastic wegwerpflesjes die belastend zijn voor het milieu. Door het plaatsen van een watertappunt op een openbare plek, kunnen ook passanten elk moment van de dag lekker en betrouwbaar water tappen. Op deze manier wordt zwerfvuil rondom de Cruyff Courts verminderd.

Bij alle Cruyff Courts in Nederland, waar mogelijk, wordt een watertappunt geplaatst. Het plaatsen van de watertappunten wordt mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en worden in samenwerking met Join the Pipe geplaatst.

Bij PSV 6vs6 Cruyff Court kampioenschappen strijden verschillende teams uit Eindhoven voor een plek in de landelijke finale. De partners van dit toernooi zijn PSV, Cruyff Foundation, Dynamo Jeugdwerk en 040 Projects.

12009715 946306698767046 6557823512633346891 n

Eerste €50,- uitgedeeld
Stack Je Money

Eerste €50,- uitgedeeld Stack Je Money

Nieuwe schoenen of gewoon lekker sparen? Alles mag met de eerste 50 euro die de jongeren uit Best gister ontvingen. Doe er vooral mee wat je er normaal ook mee zou doen... ! Benadrukte Shaun en Miggs De Bruijn gister in de Kick Off van Stack Je Money!

IMG 6876

Dynamo Metalfest
ERMC

Dynamo Metalfest ERMC

Op zaterdag 17 juli stonden er ruim 5000 metalliefhebbers uit hun dak te gaan tijdens de eerste editie van Dynamo Metalfest. 

 

Mr. Wiggles

Mr. Wiggles HIp Hop Camp
Hip hop lab 040

Mr. Wiggles HIp Hop Camp Hip hop lab 040

Afgelopen zaterdag (25/7) en zondag (26/7) was Mr. Wiggles bij Dynamo te vinden voor een uniek HipHop Kamp. 25 geluksvogels kregen twee dagen lang 12 uur non-stop les van grootmeester Mr. Wiggles. 

Voor de beste werking van dynamojeugdwerk.nl wordt het toestaan van cookies aanbevolen
Wij gebruiken deze cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast maken wij gebruik van Facebook, Twitter en Instagram, waarvoor het toestaan van cookies vereist is.